• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”
www-silahdunyasi-com-1

Aksa crossfire wi (s4) ve extreme arasında ki farklar nelerdir.

myldrm21

Kayıtlı Üye
Merhaba forum'a yeni üye oldum, yılda 1-2 sefer atış ve genelde ev savunması için boru tip şarjörlü taktik bir tüfek almak istiyorum, aklımda ki modellerden biri olan Aksa crossfire wi (s4) ve extreme arasında ki farklar nelerdir acaba.

ATUM

Silahşör
Merhaba, foruma hoş geldiniz. Aksa Crossfire WI (S4) ve Extreme modelleri arasında bazı farklar var. Özellikle Crossfire WI (S4), daha hafif bir tasarıma sahip ve genellikle ergonomisi biraz daha kullanıcı dostu olarak bilinir. Extreme modeli ise daha ağır bir yapıya ve dayanıklılığa sahip, bu da onu özellikle yoğun kullanım ya da daha yüksek geri tepmeli mühimmatlar için ideal hale getiriyor.

Eğer yılda 1-2 kez atış yapıyorsanız ve ev savunması ön plandaysa, daha hafif ve manevrası kolay bir tüfek sizin için daha uygun olabilir. Ancak Extreme, uzun vadede dayanıklılık ve farklı koşullarda güvenilirlik arayanlar için daha iyi bir seçenek olabilir. İkisinin de malzeme kalitesini ve aksesuar uyumluluğunu değerlendirmenizi öneririm. Daha önce bu modelleri kullananlar varsa, onların deneyimlerini de mutlaka dikkate almanız faydalı olur.

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
Merhaba forum'a yeni üye oldum, yılda 1-2 sefer atış ve genelde ev savunması için boru tip şarjörlü taktik bir tüfek almak istiyorum, aklımda ki modellerden biri olan Aksa crossfire wi (s4) ve extreme arasında ki farklar nelerdir acaba.
Farkları yazıyorum sırayla boya vs rengine girmeden ;
- Namlu üstü kompansatör delikleri ( Dikey şahlanmayı ciddi derecede azaltıyor. )
- Büyük kurma kolu ( aynı zamanda çift taraflı olarak takılabiliyor )
- Büyük düşürme mandalı ( s4 modelindeki gibi yuvarlak ve küçücük değil. + olarak düşürme mandalının arkasına bastığınızda şarjördeki fişekleri serbest bırakıp hızlıca fişekleri boşaltmaya yaran sistem var.
- Genişletilmiş fişek yatağı ( Bu da çok önemli bir özellik bana göre. Daha rahat fişek basabiliyorsunuz. 2 li 2 li vs.
- Alüminyum el kundağı m lock olduğu için çoğu aksesuarınızı el kundağına takabilirsiniz.
Genel olarak en başlıca özellikler bunlar.