• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Silahforum.com’a hemen ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Bu fırsatı kaçırmayın, hemen kayıt olun!”
emkaavwww-silahdunyasi-com-1

Boru jarjörlü taktik tüfek tavsiyesi

EmreM

Kayıtlı Üye
Merhaba sn. silahforum üyeleri;

Benim 1 adet aksa crossfire t12 bullpup tüfegim mevcut. 1 adet de huğlu süperpozem var.

3. Tüfek olarak boru tipi jarjörlü bir tüfek almayı istiyorum.

Begendigim modeller Derya xt, kral arms xtac, Ermox xa4, ata cy taktik, crossfire wii extrem.

ilave olarak derya lp 104 ve ata cy dark edition da hoşuma gidiyor ancak bunlarda pikatin ray yok. Trap atmak istedigimde pozem ile atiyorum zaten. Bunlari sevmemdeki ana sebep 8-9 +1 olmalari ve güzel dizaynları.

Ipsc lerdeki kemer ve hızlı dolum yapılan aparatlardan aldım. Resim ekliyorum.

Bu aradığım silahta;

* biraz eğlenmek,

*20 - 100 metreye kadar isabetli rahat atışlar yapabilmek.

(Vortex crossfire red dot um var)

*Kolay söküp bakım yapabilmek isterim.

*Tüfeğim eskiyene kadar da savaş çıkar yada iç karışıklık olur veya evimi korumam gerekir (düşük bir ihtimal olsa da) vs. Vs. onunla meskun mahal atışları yapabilmek isterim.

Aslinda cross fire t12 bu gibi ekstrem durumlar da işimi görür ama silah çok ağır.
Bu silahla avcı misali gezmem gerekse fıtık eder :)
Süsledim iyi oldu ama atışa gittiğimde Fener, reddot, lazer üstümde 10 adet ilave jarjörle de mahvediyor insanı. O yüzden ağır tüfek istemiyorum. Bu sebeple wi extremi eledim gibi,

Ermox ta tetik sorunu, boya atması gibi hatalar duydum o yüzden ondan da pek emin olamıyorum.

Aksa wi de kurma kolu zımbırtısının çıkması, fişek çağırma vida gevşemesi, paslanma başlangıcı, tutukluk duyduğum şikayetler arasında.

Derya xt de jarjör borusuna fişek takılması dışında bişey duymadım.
Ata cy sökme videosu izledim baya karışık geldi.

Kral xtac hakkında çok bilgi yok. 100 metre atmak istesek nasil olur. Hizli doluma uygun mu ? Sürekli servise yollamam gerekir mi ? Açıp piston temizliği yapmak zor mu dur bilemiyorum.

Sorunlar her tüfekte olacak değil tabi ama
T12 de de jarjordüşmesi sorunu yaşadim servise gitti geldi, şimdi de üst kısım hafif sallanıyor. Art arda hizli atışlarda nişanımı bozuyor gibi geldi. Bir iki deneyip Belki yine göndermem gerekecek.

Derya ve kral arasındayım şuan.
Sportif tüfekler picatiny raysiz malesef.
Ray önemli :)
Fark etmediğim bilmediğim bir model olabilir. Yazmadığım tüfek önerilerine de açığım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241010_193845_Gallery.jpg
    Screenshot_20241010_193845_Gallery.jpg
    256.7 KB · Görüntüleme: 7

MikailWinters

Kayıtlı Üye
Crossfire wi extreme dediginiz gibi cok agir olacaktir tavsiye etmem hocam. derya xt nin agirligi cok daha az. Hizli dolum fisegini nereden aldiniz hocam aynisini ariyordum

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
Merhaba sn. silahforum üyeleri;

Benim 1 adet aksa crossfire t12 bullpup tüfegim mevcut. 1 adet de huğlu süperpozem var.

3. Tüfek olarak boru tipi jarjörlü bir tüfek almayı istiyorum.

Begendigim modeller Derya xt, kral arms xtac, Ermox xa4, ata cy taktik, crossfire wii extrem.

ilave olarak derya lp 104 ve ata cy dark edition da hoşuma gidiyor ancak bunlarda pikatin ray yok. Trap atmak istedigimde pozem ile atiyorum zaten. Bunlari sevmemdeki ana sebep 8-9 +1 olmalari ve güzel dizaynları.

Ipsc lerdeki kemer ve hızlı dolum yapılan aparatlardan aldım. Resim ekliyorum.

Bu aradığım silahta;

* biraz eğlenmek,

*20 - 100 metreye kadar isabetli rahat atışlar yapabilmek.

(Vortex crossfire red dot um var)

*Kolay söküp bakım yapabilmek isterim.

*Tüfeğim eskiyene kadar da savaş çıkar yada iç karışıklık olur veya evimi korumam gerekir (düşük bir ihtimal olsa da) vs. Vs. onunla meskun mahal atışları yapabilmek isterim.

Aslinda cross fire t12 bu gibi ekstrem durumlar da işimi görür ama silah çok ağır.
Bu silahla avcı misali gezmem gerekse fıtık eder :)
Süsledim iyi oldu ama atışa gittiğimde Fener, reddot, lazer üstümde 10 adet ilave jarjörle de mahvediyor insanı. O yüzden ağır tüfek istemiyorum. Bu sebeple wi extremi eledim gibi,

Ermox ta tetik sorunu, boya atması gibi hatalar duydum o yüzden ondan da pek emin olamıyorum.

Aksa wi de kurma kolu zımbırtısının çıkması, fişek çağırma vida gevşemesi, paslanma başlangıcı, tutukluk duyduğum şikayetler arasında.

Derya xt de jarjör borusuna fişek takılması dışında bişey duymadım.
Ata cy sökme videosu izledim baya karışık geldi.

Kral xtac hakkında çok bilgi yok. 100 metre atmak istesek nasil olur. Hizli doluma uygun mu ? Sürekli servise yollamam gerekir mi ? Açıp piston temizliği yapmak zor mu dur bilemiyorum.

Sorunlar her tüfekte olacak değil tabi ama
T12 de de jarjordüşmesi sorunu yaşadim servise gitti geldi, şimdi de üst kısım hafif sallanıyor. Art arda hizli atışlarda nişanımı bozuyor gibi geldi. Bir iki deneyip Belki yine göndermem gerekecek.

Derya ve kral arasındayım şuan.
Sportif tüfekler picatiny raysiz malesef.
Ray önemli :)
Fark etmediğim bilmediğim bir model olabilir. Yazmadığım tüfek önerilerine de açığım.
Bahsettiğiniz tüm tüfekleri kullandım ve ben 12 den çok yorulduğum için size aksa wi extreme modelini önericem.
Bahsettiğiniz şikayetlere gelecek olursak ;
- Kurma kolu ben farklı bir tüfeğin kurma kolunu taktığım için bazen fırlıyordu. Kendi orjinal kurma kolu fırlamıyor.
- Fişek çağırma vidası gevşemesi alyan ile yaptıkları için bazıları aşırı derecede atıştan sonra basınçtan gevşeyebiliyor. Peki fabrika sence bunu neden böyle yaptı? Locktite sürmedi çünkü değiştirlebilir renkler vs takılabilmesi için locktite sürerseniz daha hiç gevşemez.
- Paslanma başlangıcı farklı bir olay kaç tane sattık bu zamana kadar 1 kişide çıktı muamma bir durum tabi ki :)

Aksa az tepmesiyle ve modifiyeye açık olması açısından size tavsiye edebilirim. Konfor çok fazla ve pek bakım gerektirmiyor.
Derya XT inanılmaz sert bir tüfek çok tepiyor ve konfor sıfır. Bakım yapmanız gerekir.
Xtac fena değil ama malzeme kalitesi düşük.
Ata cy güzel çalışır ama çıktığı günden beri hala aynı tüfek. Biraz değişiklik şart bence.

TeknikEr

Kayıtlı Üye
Merhaba

aksa crossfire t12 bullpup tüfeği araştırıyorum alan savunması için, görünüşü hoşuma gitti kullanımı nasıl kullanan biri olarak detaylı yorum yaparsanız çok sevinirim.

Teşekkürler