• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”
www-silahdunyasi-com-1

En İyi Yerli Tüfek Hangisi? Fiyat/Performans Değerlendirmesi ve Kişisel Deneyimler

harbimuro

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

Türkiye’deki yerli tüfek üreticilerinin artan kalitesi ve çeşitliliğiyle birlikte, yerli üretim silahlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Kendi deneyimlerinizi ve tercihlerinizin nedenlerini de paylaşarak, farklı marka ve modelleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yerli tüfeklerin fiyat/performans oranını nasıl buluyorsunuz?

*Hangi markaları tercih ediyorsunuz?

*En beğendiğiniz modeller neler?

*Daha önce kullandığınız tüfeklerle ilgili memnuniyet ya da şikayetlerinizi paylaşır mısınız?

Yeni tüfek alacak olanlar için önerileriniz neler?

Not: Forumda farklı türde tüfekler üzerine de fikir alışverişi yapılabilir: pompalı, yarı otomatik, av tüfekleri gibi.

king

Kayıtlı Üye
Biraz nostalji olacak ama Sarsılmaz K12’yi ilk aldığımda gerçekten çok heyecanlanmıştım. 10 yıldan fazla süredir kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Atışlarımda güven veren bir tüfek ve rahat tutuşu sayesinde uzun süreli atışlarda bile yormuyor. Yerli üretime duyduğum güveni pekiştiren bir model diyebilirim 🙂

nihat39

Kayıtlı Üye
İlk tüfeğimi aldım, TİSAŞ ST-12’yi. Fiyatı uygun olmasına rağmen gerçekten iyi iş çıkardı. Av sırasında neredeyse hiç hata yapmadı, ama biraz daha dikkatli kullanmak gerek. Başlangıç seviyesindeyseniz, gayet yeterli bir seçenek.

EnginD

Emektar
İlk yerli tüfeğim olan Hatsan bulltac 36'da tetik zayıf vuruyordu, servis hem yayı değiştirdi, hem de tüfeğin birçok parçasını yeni versiyona (amerikada satılan versiyona) çevirerek bana jest yaptı.
İkinci tüfeğim kral arms tundra tac ve üçüncü tüfeğim dağlıoğlu fd-63 sorunsuz.
Bir tüfek daha alsam, ithal modellere dünyanın parasını vermek yerine yine yerli tercih ederdim.

Tekrar Hatsan alır mıyım? Evet bu seferki Camo desenli bulltac 12 olabilir. Bulltac çok farklı bir tüfek. Şeytan tüyü var.
Başka olabilecek markalar, Ata, Derya, Aksa, compact modeli daha zarif bir tasarıma dönerse belki tekrar Kral, ileride AK'nin bullpup olanını üretirlerse tekrar Dağlıoğlu.

Yeni tüfek alacaklara tavsiyem, youtube'da tüfekleri ballandıra ballandıra öven kanallardan çok, tüfekle yaşadığı sorunları açık açık gösteren kanalları izlesinler. Ahmet Celal Kandemiroğlu'nun kanalı gibi.

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
2025 yılına stoegerin yeni modeli damga vuracak ve 2025 yılının en çok satılan taktik tüfek olacak görüşündeyim.
Çünkü bu tüfeği biz fikir sunarak stoegere yaptırdık.
Ucuz bütçeli beretta 1301 mod 2 almak isteyenlere bu tüfek cidden çok iyi.
linkini bırakıyorum.