• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”
www-silahdunyasi-com-1

TİSAŞ Tabanca Nerede Üretiliyor? Trabzon'un Gururu

TİSAŞ Trabzon'un Tarihçesi ve Kuruluşu​

TİSAŞ, Trabzon Silah Sanayi A.Ş. adıyla 1993 yılında Trabzon'da kurulmuştur. Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki ilk girişimlerinden biridir. Kuruluş sürecinde yerel kaynaklar ve işgücünden faydalanılmıştır. Firmanın amacı, yerli ve milli tabanca üretimiyle Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmaktır.

Kuruluş Aşamaları​

1. 1993: TİSAŞ'ın resmî kuruluşu gerçekleşti.
  2. 1994: İlk üretim tesisinin inşasına başlandı.
  3. 1998: Seri üretime geçildi.
  4. 2000: İlk yerli tabanca modeli Kılınç 2000 piyasaya sürüldü.
  5. 2003: İhracat faaliyetlerine başlandı.
Başarıyla büyüyen TİSAŞ, günümüzde modern tesisleriyle ileri teknoloji kullanarak üretimine devam etmektedir. Yerel ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlamıştır.

Dünya Standartlarında Silah Üretimi​

TİSAŞ, üretim süreçlerinde dünya standartlarını benimsemektedir. Bu süreçlerde kullanılan teknoloji, dünya çapında tanınan şirketlerden temin edilmektedir.
  • Kalite Kontrol Standartları:
    • ISO 9001
    • NATO AQAP-2110
    • TÜBİTAK onaylı testler
  • Üretim Teknolojileri:
    • CNC makineleri
    • Lazer kesim teknolojileri
  • Malzeme Seçimi:
    • Yüksek kaliteli çelik
    • Polimer kompozit malzemeler
Her aşamada, mühendislik ekibi tarafından titiz denetimler gerçekleştirilir.
TİSAŞ, sadece yerel pazarda değil, uluslararası pazarda da kendine sağlam bir yer edinmiştir.
Bu sayede ürünler, yüksek dayanıklılık ve performans standartlarına sahiptir.

Üretim Teknolojileri ve Yenilikçi Yaklaşımlar​

TİSAŞ, tabanca üretiminde en son teknolojilere ve yenilikçi yaklaşımlara büyük önem vermektedir. Üretim sürecinde aşağıdaki teknolojiler ve yöntemler kullanılmaktadır:
  • Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD): Tüm tabanca modelleri, hassasiyet ve doğruluk sağlamak için CAD yazılımlarıyla tasarlanmaktadır.
  • CNC Makineleri: Makine işleme sürecinde CNC makineleri kullanılarak yüksek hassasiyetli parçalar üretilmektedir.
  • Otomasyon Sistemleri: Üretim hattında otomasyon sistemleri kullanılarak verimlilik artırılmakta ve insan hatası minimize edilmektedir.
  • İleri Malzemeler: Tabancalarda yüksek mukavemetli ve dayanıklı ileri malzemeler kullanılmaktadır.
  • Kalite Kontrol: Üretimin her aşamasında sıkı kalite kontrol süreçleri uygulanmaktadır.

Kalite Kontrol Süreçleri ve Standartlar​

TİSAŞ, üretim sürecinde yüksek kalite standartlarını benimsemektedir. Üretilen her tabanca, titiz bir kalite kontrol sürecinden geçmektedir. Kalite kontrol süreçleri şu aşamaları içermektedir:
  1. Malzeme Kontrolü
    • Giriş kontrolü: Ham madde ve bileşenlerin kalitesi ve uyumluluğu denetlenir.
    • Numune alma ve testler: Rastgele alınan numuneler laboratuvar ortamında test edilir.
  2. Üretim Aşaması Kontrolü
    • Ara kontrol: Üretim sürecinin çeşitli aşamalarında kalite kontrolörlerince denetim yapılır.
    • Süreç izleme: Üretim makineleri ve işlemleri sürekli izlenir.
  3. Son Kontrol
    • Fonksiyon testi: Tabancaların işlevselliği ve performansı test edilir.
    • Görsel denetim: Tabancalar, kusurlar açısından görsel olarak incelenir.
TİSAŞ, uluslararası kalite standartlarına uygun üretim yaparak, güvenilir ve yüksek performanslı tabancalar sağlamaktadır.

Silah Modelleri ve Teknik Özellikleri​

TİSAŞ, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitli tabanca modelleri üretmektedir. Bu modeller, teknik özellikler bakımından farklılık gösterebilir. Öne çıkan bazı modeller:
  • Zigana F:
    • Kalibre: 9x19mm Parabellum
    • Kapasite: 15+1
    • Namlu Uzunluğu: 120 mm
    • Ağırlık: 920 g
  • Zigana K
    • Kapasite: 13+1
    • Namlu Uzunluğu: 105 mm
    • Ağırlık: 850 g
  • Zigana T
    • Kapasite: 17+1
    • Namlu Uzunluğu: 132 mm
    • Ağırlık: 950 g
Teknik özellikler, güvenlik, performans ve dayanıklılık açısından kullanıcıların beklentilerini karşılayacak şekilde geliştirilmiştir. TİSAŞ, bu modellerin her birinde titiz mühendislik ve kaliteli malzeme kullanımı ile dikkat çekmektedir.

Dünya Pazarındaki Konumu ve Rekabet Gücü​

TİSAŞ, dünya pazarında önemli bir konum elde etmiştir. Sunduğu yüksek kaliteli tabancalar, pek çok ülke tarafından tercih edilmektedir. TİSAŞ'ın rekabet gücünde öne çıkan faktörler şunlardır:
  • Kalite ve Güvenilirlik: TİSAŞ tabancaları, dayanıklılığı ve performansı ile tanınmaktadır.
  • Geniş Ürün Yelpazesi: Çeşitli modeller ve kalibre seçenekleri, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmektedir.
  • Uluslararası Sertifikasyonlar: Ürünlerin pek çok uluslararası standart ve sertifikasyona sahip olması, güvenilirliğini pekiştirmektedir.
  • Teknolojik Yeterlilik: Üretimde ileri düzey teknoloji kullanımı sayesinde, yenilikçi çözümler sunmaktadır.
TİSAŞ, bu faktörler sayesinde uluslararası rekabette önemli bir yer edinmiştir.

TİSAŞ'ın Yurtiçinde ve Yurtdışındaki İş Ortakları​

TİSAŞ, hem yurtiçinde hem de yurtdışında çeşitli iş ortaklarına sahiptir. Bu ortaklıklar, şirketin üretim kapasitesini artırmak ve uluslararası pazarda rekabet edebilirliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Yurtiçi İş Ortakları​

• Milli Savunma Bakanlığı
  • Emniyet Genel Müdürlüğü
  • Jandarma Genel Komutanlığı
  • Türk Silahlı Kuvvetleri
  • Özel güvenlik şirketleri

Yurtdışı İş Ortakları​

1. Amerika Birleşik Devletleri
    • Smith & Wesson
    • Beretta
  2. Avrupa
    • Heckler & Koch (Almanya)
    • FN Herstal (Belçika)
  3. Asya
    • Norinco (Çin)
    • IWI (İsrail)
TİSAŞ'ın güçlü iş ortaklıkları, markanın güvenilirliğini ve kalitesini temsil eden önemli referanslar sunmaktadır. Bu ortaklıklar, şirketin yüksek standartlarda üretim yapmasına katkı sağlamakta ve uluslararası alanda prestij kazandırmaktadır.

Güvenlik Güçleriyle İşbirliği ve Referanslar​

TİSAŞ, güvenlik güçleriyle sıkı bir işbirliği içinde çalışmaktadır. Bu işbirliği, özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile sağlanmaktadır. Ayrıca, yerli kolluk kuvvetleri dışında uluslararası güvenlik birimleri de TİSAŞ ürünlerini tercih etmektedir.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri: TİSAŞ’ın gücünü ve güvenilirliğini sürekli olarak test eden ve kullanan birimdir.
  • Emniyet Genel Müdürlüğü: TİSAŞ tabancalarını aktif görevlerde kullanmaktadır.
  • Uluslararası İşbirlikleri: NATO üye ülkeleri ve çeşitli uluslararası güvenlik örgütleri de TİSAŞ ürünlerinden yararlanmaktadır.
Bu işbirlikleri, TİSAŞ'ın yüksek kaliteli üretim standartlarını ve uluslararası alandaki başarısını göstermektedir.

Müşteri Memnuniyeti ve Satış Sonrası Hizmetler​

TİSAŞ, müşteri memnuniyetine büyük önem vermektedir. Şirket, sunduğu kapsamlı satış sonrası hizmetlerle bu memnuniyeti desteklemektedir. Bu hizmetler şunları içermektedir:
  • Garanti: Ürünler, belirli bir süre boyunca üretim hatalarına karşı garanti altındadır.
  • Teknik Destek: Uzman ekipler tarafından sağlanan kesintisiz teknik destek hizmetleri mevcuttur.
  • Yedek Parça Temini: Orijinal yedek parçalar hızlıca temin edilerek kullanıcıların mağduriyeti en aza indirilmektedir.
  • Bakım ve Onarım: Yetkili servislerde profesyonel bakım ve onarım hizmetleri sunulmaktadır.
TİSAŞ, müşteri geri bildirimlerini dikkatle analiz ederek, ürün ve hizmet kalitesini sürekli iyileştirmektedir.

Gelecek Vizyonu ve Hedefleri​

TİSAŞ, gelecek yıllarda sektördeki liderliğini pekiştirmeyi amaçlamaktadır.
  • Üretim kapasitelerini artırarak Türkiye'nin silah ihracatında öncü olmayı hedeflemektedir.
  • Teknolojik yeniliklere yatırım yaparak üretim süreçlerini optimize etmeyi planlamaktadır.
  • Uluslararası pazarlarda daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedeflemektedir.
  • Çalışanlarının eğitimine önem vererek, nitelikli iş gücünü artırmayı amaçlamaktadır.
  • AR-GE çalışmalarına ağırlık vererek, daha inovatif ve güvenilir ürünler geliştirmeyi hedeflemektedir.
TİSAŞ, bu vizyon ve hedefleri doğrultusunda, hem yerel hem de küresel pazarda güçlü bir konum elde etmeyi amaçlamaktadır.