• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Bulundurma Ruhsatlı Silahıma El Konulması

yavuzzbd

Kayıtlı Üye
11.07.2025 tarihinde poligonda atış yaptıktan sonra açık havada atış yapmak isteyip bulundurma ruhsatlı tabancam ve yivsiz av tüfeğim ile ormanlık alana atışa gitmiştim. Tüfek ve tabanca ile toplam 20 civarı atış yaptıktan sonra (hedefe karşı ve bulunduğumuz yer 3 tarafı dağlarla çevrili bir alan) ormanda arkadaşım ile otururken polis ekipleri gelip atış yapıp yapmadığımızı ve silahımız olup olmadığını sordu bende ne yaptıysak her şeyi anlattım silah ve tüfeğe el koyup olay yeri inceleme ekiplerini çağırdılar iş büyüdü.Makineler balistikten incelemeden geldi şuan dosya soruşturma aşamasında. Benzer bir durum yaşayan ve silah, tüfeğini geri alabilen var mı? Ya da nasıl bir yol izlemeleyim?

kurhanli

Kayıtlı Üye
Ormanda atış yapmak maalesef yasak, ruhsatlı olsa bile “genel güvenliği tehlikeye sokma”dan işlem yapılıyor. Benzer durumda olanlar var, genelde balistikten temiz çıkınca dava sonrası silahlarını geri alıyorlar ama süreç uzun sürüyor. En mantıklısı avukatla süreci takip etmek.

hakkim

Kayıtlı Üye
Ormanda atış kesin sorun çıkarıyor, polis de el koymak zorunda. Mahkemeden sonra geri veriliyor ama biraz zaman alıyor.

yavuzzbd

Kayıtlı Üye
Tamamen benim hatam poligonda tadında bırakmalıydım. Olay gününe ait yol izni ve geçmişte ki yol izinlerimide dosyaya sundum her ne kadar adres olarak alakası olmasada güzergah olarak. Memurum sicilim temiz ilk vukuat.Uzun bi süreç olsada sonunda umarım kavuşabiliriz :)

halit

Kayıtlı Üye
Kolluk kuvvetlerinin ne yaptıgı da belli degil bergama da jandarma karakoluna gidip sordum avci degilim ormanda hedefe atabilirmiyim dedim yazın çıkma atarken de bokunu çıkarma dedi 20 tane at bırak dedi

CELALAYDIN

Emektar
Kolluk kuvvetlerinin ne yaptıgı da belli degil bergama da jandarma karakoluna gidip sordum avci degilim ormanda hedefe atabilirmiyim dedim yazın çıkma atarken de bokunu çıkarma dedi 20 tane at bırak dedi
Kanunun ucu açık :)
Ruhsatlı yivsiz av tüfeğin var, avcılık belgen yok, arazide sadece taşıyabilirsin, kullanma diyor resmen.
Oldu da aracında yakalattın, takoz yoksa işlem yapabiliyorlar, halbuki avcı değilsin, takoz ne alaka değil mi, TSE’de eskiden aksesuar olarak geçen takoz, şimdilerde sarf malzeme olarak geçiyor, artık tercih değil zorunluluk.
Hadi takozun da var, avcı olmadığın için sadece tek kurşun, slug fişek olacak aracında, saçma olmayacak, olursa yine işlem yapabiliyor. Gel de çık işin içinden.
Kısaca tüfeği duvara as izle diyor bu saçmalıklar.

En temizi avcılık belgesi almak
Dönemi takip etmek, kota edinmek
Arazide atış yapmak
Bu şekilde de pahalı bir hobiye dönüşüyor.