• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Havalı Tabanca Seçimi Hakkında Tavsiyeler (4.5 mm CO2 Modeller)

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
Selam arkadaşlar,

Bu aralar forumda havalı tabancayla ilgili çok fazla “hangi modeli alayım” sorusu görüyorum. Ben de hem yeni başlayanlar hem de hobi amaçlı kullanacaklar için birkaç tecrübe paylaşmak istedim.

İlk olarak şunu netleştirelim:
  • 4.5 mm çelik bilye atan modeller genelde hem yaylı (spring) hem de CO2 tüplü sistemlerle geliyor.
  • CO2’li modeller (özellikle blowback olanlar) daha gerçekçi his veriyor ama tüp maliyeti var.
  • Yaylı modellerde ise bakım daha kolay ama kurma sesi-titremesi fazla olabilir.

Ben şahsen ASG CZ P-07 Blowback modelini çok beğenmiştim. Geri tepmeli, metal gövdeli ve lisanslı bir model. Ama Ekol’ün modelleri de fiyat performans olarak iyi.

Karar verirken şu üç şeye dikkat etmenizi öneririm:
  • Tetik yapısı (sert mi, hassas mı?)
  • Şarjör tipi (gerçekçilik ve kullanım kolaylığı açısından önemli)
  • CO2 tüp yuvası gizli mi açık mı? Estetik olarak fark yaratıyor.
  • Yarım blowback mi , tam blowback mi ?

Son günlerde fiyat ve model karşılaştırması için baktığım bir site: https://www.emkaav.com/havali-tabancalar-pmk49
Filtreleme sistemi güzel, marka seçip doğrudan karşılaştırabiliyorsun.

Sizce ASG mi daha iyi, Ekol mü?
Ya da Cybergun, Umarex gibi markaları tercih eden var mı?

Tavsiye ve yorumlarınızı merak ediyorum. Özellikle blowback sistemlerde gaz tüketimi fazla mı oluyor?

EnginD

Emektar
ASG'nin blowbacksiz bir modelini aldım.
Havalı tabancalar antreman yapmak için gerçekten çok faydalı.
İlk zamanlar hızlı nişan alırken çok beceriksizdim, şimdi ise hedefe doğrulttuğum anda gez ve arpacığı doğru yerde konumlandırabiliyorum. Bu bakımdan ileride gerçek tabanca almayı düşünenlere öncelikle bir havalı tabanca almalarını tavsiye ederim.

Bu arada tetik ağırlığı gerçek tabancalara göre epey fazla. Uygun ölçüm aletim olmadığı için çengelli dijital tartıyla ölçmeye çalıştım, ekranda kabaca 5 kiloyu gördüm.
İzlediğim bir youtube videosundan anladığım kadarıyla sanırım blowbackli modeller sürgünün hareketiyle horozu koruyormuş, bu sayede tetikleri daha hafifmiş. Yanlışsam düzeltin.
Eğer öyle ise, gerçekçi hissiyat için blowbackli, hava tüpünü tasarruflu kullanmak için ise blowbacksiz modeller ideal.

Ahmet Arif

m4tactic
Moderatör
Web sitesi
www.emkaav.com
ASG'nin blowbacksiz bir modelini aldım.
Havalı tabancalar antreman yapmak için gerçekten çok faydalı.
İlk zamanlar hızlı nişan alırken çok beceriksizdim, şimdi ise hedefe doğrulttuğum anda gez ve arpacığı doğru yerde konumlandırabiliyorum. Bu bakımdan ileride gerçek tabanca almayı düşünenlere öncelikle bir havalı tabanca almalarını tavsiye ederim.

Bu arada tetik ağırlığı gerçek tabancalara göre epey fazla. Uygun ölçüm aletim olmadığı için çengelli dijital tartıyla ölçmeye çalıştım, ekranda kabaca 5 kiloyu gördüm.
İzlediğim bir youtube videosundan anladığım kadarıyla sanırım blowbackli modeller sürgünün hareketiyle horozu koruyormuş, bu sayede tetikleri daha hafifmiş. Yanlışsam düzeltin.
Eğer öyle ise, gerçekçi hissiyat için blowbackli, hava tüpünü tasarruflu kullanmak için ise blowbacksiz modeller ideal.
ASG 'nin ürünleri genel olarak kaliteli sağlam. Yedek parçası bulunuyor. Tetik olarak evet blowbacki olan modellerin tetik hassasiyeti daha iyi.