Selam arkadaşlar,
Bu aralar forumda havalı tabancayla ilgili çok fazla “hangi modeli alayım” sorusu görüyorum. Ben de hem yeni başlayanlar hem de hobi amaçlı kullanacaklar için birkaç tecrübe paylaşmak istedim.
İlk olarak şunu netleştirelim:
Ben şahsen ASG CZ P-07 Blowback modelini çok beğenmiştim. Geri tepmeli, metal gövdeli ve lisanslı bir model. Ama Ekol’ün modelleri de fiyat performans olarak iyi.
Karar verirken şu üç şeye dikkat etmenizi öneririm:
Son günlerde fiyat ve model karşılaştırması için baktığım bir site: https://www.emkaav.com/havali-tabancalar-pmk49
Filtreleme sistemi güzel, marka seçip doğrudan karşılaştırabiliyorsun.
Sizce ASG mi daha iyi, Ekol mü?
Ya da Cybergun, Umarex gibi markaları tercih eden var mı?
Tavsiye ve yorumlarınızı merak ediyorum. Özellikle blowback sistemlerde gaz tüketimi fazla mı oluyor?
Bu aralar forumda havalı tabancayla ilgili çok fazla “hangi modeli alayım” sorusu görüyorum. Ben de hem yeni başlayanlar hem de hobi amaçlı kullanacaklar için birkaç tecrübe paylaşmak istedim.
İlk olarak şunu netleştirelim:
- 4.5 mm çelik bilye atan modeller genelde hem yaylı (spring) hem de CO2 tüplü sistemlerle geliyor.
- CO2’li modeller (özellikle blowback olanlar) daha gerçekçi his veriyor ama tüp maliyeti var.
- Yaylı modellerde ise bakım daha kolay ama kurma sesi-titremesi fazla olabilir.
Ben şahsen ASG CZ P-07 Blowback modelini çok beğenmiştim. Geri tepmeli, metal gövdeli ve lisanslı bir model. Ama Ekol’ün modelleri de fiyat performans olarak iyi.
Karar verirken şu üç şeye dikkat etmenizi öneririm:
- Tetik yapısı (sert mi, hassas mı?)
- Şarjör tipi (gerçekçilik ve kullanım kolaylığı açısından önemli)
- CO2 tüp yuvası gizli mi açık mı? Estetik olarak fark yaratıyor.
- Yarım blowback mi , tam blowback mi ?
Son günlerde fiyat ve model karşılaştırması için baktığım bir site: https://www.emkaav.com/havali-tabancalar-pmk49
Filtreleme sistemi güzel, marka seçip doğrudan karşılaştırabiliyorsun.
Sizce ASG mi daha iyi, Ekol mü?
Ya da Cybergun, Umarex gibi markaları tercih eden var mı?
Tavsiye ve yorumlarınızı merak ediyorum. Özellikle blowback sistemlerde gaz tüketimi fazla mı oluyor?