Selam arkadaşlar, geçen gün bir av bayisinin videosuna denk geldim, bayağı da can sıkıcı bir olay. Adam taşıma ruhsatı yok ama tüfeği yasal, bagajda, kılıfında ve boş şekilde taşıyor. Fakat içinde takoz yok diye trafik çevirmesinde polis tüfeğe el koymuş. Adam diyor ki “avda değilim, fişek bile yanımda değil, sadece bagajda taşıyorum.” Buna rağmen işlem yapılmış.
Şimdi merak ediyorum; bu tarz durumlarda hata kimde? Gerçekten takozsuz taşıma “suç” mu? Yoksa bu iş tamamen memurun yorumuna mı kalmış? Hukuki olarak açık değilse bu tarz keyfi uygulamaları nasıl önleyeceğiz?
Siz hiç benzer bir şey yaşadınız mı? Özellikle şehir içinde poligona giderken çevirme gören varsa deneyimlerini yazarsa çok faydalı olur.
Şimdi merak ediyorum; bu tarz durumlarda hata kimde? Gerçekten takozsuz taşıma “suç” mu? Yoksa bu iş tamamen memurun yorumuna mı kalmış? Hukuki olarak açık değilse bu tarz keyfi uygulamaları nasıl önleyeceğiz?
Siz hiç benzer bir şey yaşadınız mı? Özellikle şehir içinde poligona giderken çevirme gören varsa deneyimlerini yazarsa çok faydalı olur.