• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Polis çevirmesinde bagajdaki tüfeğe el konulması ( birazda gerçekleri konuşalım )

Memur81

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, geçen gün bir av bayisinin videosuna denk geldim, bayağı da can sıkıcı bir olay. Adam taşıma ruhsatı yok ama tüfeği yasal, bagajda, kılıfında ve boş şekilde taşıyor. Fakat içinde takoz yok diye trafik çevirmesinde polis tüfeğe el koymuş. Adam diyor ki “avda değilim, fişek bile yanımda değil, sadece bagajda taşıyorum.” Buna rağmen işlem yapılmış.

Şimdi merak ediyorum; bu tarz durumlarda hata kimde? Gerçekten takozsuz taşıma “suç” mu? Yoksa bu iş tamamen memurun yorumuna mı kalmış? Hukuki olarak açık değilse bu tarz keyfi uygulamaları nasıl önleyeceğiz?

Siz hiç benzer bir şey yaşadınız mı? Özellikle şehir içinde poligona giderken çevirme gören varsa deneyimlerini yazarsa çok faydalı olur.

nevsehirli

Kayıtlı Üye
Ben birebir aynı durumu geçen yıl yaşadım. Tüfek ruhsatlı, bagajda kılıfında, fişek ayrı torpidodaydı. Ama memur arkadaş takozu kontrol etti, olmadığını görünce “avda yakalansan daha az uğraşırdın” dedi. En son karakola götürdüler, ifadeyle falan 4 saat sürdü. O günden beri takozu sürekli takılı bırakıyorum, başıma iş açmasın diye.

CELALAYDIN

Emektar
Ben birebir aynı durumu geçen yıl yaşadım. Tüfek ruhsatlı, bagajda kılıfında, fişek ayrı torpidodaydı. Ama memur arkadaş takozu kontrol etti, olmadığını görünce “avda yakalansan daha az uğraşırdın” dedi. En son karakola götürdüler, ifadeyle falan 4 saat sürdü. O günden beri takozu sürekli takılı bırakıyorum, başıma iş açmasın diye.
Araç kontrolüne mi denk geldiniz?
Herhangi bir ihbar vs olmadan aracı mı aradılar?

Elbistanlı46

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, geçen gün bir av bayisinin videosuna denk geldim, bayağı da can sıkıcı bir olay. Adam taşıma ruhsatı yok ama tüfeği yasal, bagajda, kılıfında ve boş şekilde taşıyor. Fakat içinde takoz yok diye trafik çevirmesinde polis tüfeğe el koymuş. Adam diyor ki “avda değilim, fişek bile yanımda değil, sadece bagajda taşıyorum.” Buna rağmen işlem yapılmış.

Şimdi merak ediyorum; bu tarz durumlarda hata kimde? Gerçekten takozsuz taşıma “suç” mu? Yoksa bu iş tamamen memurun yorumuna mı kalmış? Hukuki olarak açık değilse bu tarz keyfi uygulamaları nasıl önleyeceğiz?

Siz hiç benzer bir şey yaşadınız mı? Özellikle şehir içinde poligona giderken çevirme gören varsa deneyimlerini yazarsa çok faydalı olur.
Merhaba 1.sınıf emniyet müdürü ile konuştum bazı polisler prosedürü bilmiyor,tüfeğin şarjörü takılı olmadan mermi kutusu yanında olunca sorun yok.KESİNLİKLE İŞLEM YAPAMAZLAR.Bana hem Ankara hem İstanbul’da birkaç polis cinslik yaptı,mevzuatını öğren dedim geri özür dilediler.Size gelen polise bağlı sakın ifade falan vermeyin

STGN79

Kayıtlı Üye
https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=10666&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Arkadaşlar 4. Madde çok açık. Bunu yazdırın ve araçta dursun. Hem Jandarma hem de Emniyet çevirmesinde bunu okutarak kusura bakmayın diyip güle güle dediler..

2521 SAYILI AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

"...verildiği tarihten geçerli olmak üzere 5 yıl süreli yivsiz tüfek ruhsatnamesi düzenlenir. Bu belge tüfek sahibine, bulundurma ve meskun mahaller dışında kırsal alanda taşıma yetkisi sağlar. Söz konusu tüfeklerin köy, kasaba veya şehir içinde boş olarak torba veya kılıf içerisinde ya da araçların bagajında taşınıp nakledilmesi zorunludur."