• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Tüfek bagajdayken takoz şart mı?

EnginD

Emektar
Bir av bayisinin videosunda denk geldim, müşterisi tüfeği bagajda takozsuz taşıdığı için trafik çevirmesinde kolluğa kaptırmış.
Takoz sadece avdaki kısıtlamalar için değil miydi?
Bagajdaki boş tüfeğin nakli sırasında takoz şart mı?

harun1

Kayıtlı Üye
Takoz avda zorunlu ama taşıma sırasında kesin zorunlu demek yanlış olur. Ama polis memurunun insiyatifine bağlı olarak eksik gördüğünde sıkıntı çıkabiliyor. Bagajda taşıyorsan tüfek boş, kılıf içindeyse takoz yoksa da genelde problem olmaz ama en iyisi takoz koymak. Böylece kontrol esnasında hızlıca gösterebilirsin, zaman kaybı olmaz. Birkaç arkadaşım bu yüzden takoz kullanmıyor diye ceza yedi. Tavsiyem riske atma, küçük bir parça ama işini kolaylaştırır.

harun1

Kayıtlı Üye
Şarjörlü yivsizlerde durum biraz daha karışık. Yasal olarak avda kullanılan şarjöre takoz takmak zorundasın, yani kapasite 2 fişek + 1 namlu olacak şekilde sınırlandırılmalı. Ama taşıma sırasında tüm şarjörlere takoz takma zorunluluğu açıkça belirtilmemiş.
Ancak kolluk kuvveti çevirmede detaylı bakarsa ve senin birden fazla şarjörün varsa, hepsine takoz takılı değilse “av amacı dışında kullanıma uygun hale getirilmemiş” diyerek sıkıntı çıkarabiliyorlar. Yani iş yine memurun yorumuna kalıyor.
Benim tavsiyem: Tüfeği taşıyacağın zaman tüm şarjörlere takoz tak, hatta mümkünse yanına sadece 1 tane takozlu şarjör al. Boşta kalan şarjörleri evde bırak. Ne olur ne olmaz.

EnginD

Emektar
Benim dağlıoğlu fd-63'te 5'li ve10'lu şarjörlerde kendiliğinden takoz yok.
Yani orijinalinde olmayan takozu benim bulup takma imkanım da yok.
Tüfeği naklederken sadece 2'li şarjörle nakletmek gerek desenize.
Saçma ama burası Türkiye.