• “Kayıtlar kısa süre sonra kapanıyor! Hemen silahforum.com’a ücretsiz üye olun, sorularınızı paylaşın ve topluluğumuzla bilgi alışverişine katılın. Unutmayın, bir süre sonra sadece referanslı üyelik alımları yapılacaktır.”

Tufek ruhsati varken ikinci bir tufek nasil alinir

efendizade

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba bir adet ruhsatlı tufegim var alali 9 ay oldu ama bir adet daha tufek almak istiyorum bu alacağım tüfeği ruhsata isletiyormuyuz yoksa sıfırdan ruhsat alır gibi mi işlem yapıyoruz

zambak

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Her tüfek için ayrı ayrı “satın alma belgesi” alman gerekiyor. Yani senin elindeki ruhsat, sadece o tüfeğe özel. Yeni bir tüfek almak istiyorsan yeniden kaymakamlığa başvurup satın alma belgesi çıkaracaksın. Tüfeği aldıktan sonra da onu ruhsata işletip tekrar ruhsat çıkarılıyor. Yani süreç baştan başlıyor gibi düşünebilirsin ama zaten bir tüfeğin varsa işlemler genelde daha hızlı ilerliyor.

Özetle: Mevcut ruhsata yeni tüfek eklenmiyor, her tüfek için ayrı ruhsat oluyor.

efendizade

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Her tüfek için ayrı ayrı “satın alma belgesi” alman gerekiyor. Yani senin elindeki ruhsat, sadece o tüfeğe özel. Yeni bir tüfek almak istiyorsan yeniden kaymakamlığa başvurup satın alma belgesi çıkaracaksın. Tüfeği aldıktan sonra da onu ruhsata işletip tekrar ruhsat çıkarılıyor. Yani süreç baştan başlıyor gibi düşünebilirsin ama zaten bir tüfeğin varsa işlemler genelde daha hızlı ilerliyor.

Özetle: Mevcut ruhsata yeni tüfek eklenmiyor, her tüfek için ayrı ruhsat oluyor.
Bildiğim kadarıyla ruhsat çıkmadan 5 tufek galiba isletilebiliyor bir karta ama karti aldıktan sonra saglik raporu vs gerek kalmadan isletebiliyormuyuz onu merak ettim doğrusu

halit

Kayıtlı Üye
Sağlik raporu 6 ay gecerli. Siz bütün işlemleri hiç tüfeginiz yokmuş gibi bastan yapacaksınız. Ben 6 ay olmadan 2. Tüfege başvuru yaptım harçları yatırdım aynı sağlik raporu üzerinden devam ettik

Son düzenleme:

EnginD

Emektar
Burada birçok arkadaş sağlık raporunun üzerinde ne yazarsa yazsın 6 ay geçerli olduğunu söylüyor.
Benim aile hekimimden aldığım raporda 1 yıl yazıyordu. Emniyetteki memura sordum, üzerinde 1 yıl yazıyorsa 1 yıl geçerlidir dedi.
Sanırım herkesin bu kuda yaşadığı tecrübe farklı, o yüzden sizin ilçenizdeki ilgili bölüme bu konuyu sormanız en doğrusu olur.
Anladığım kadarıyla ilçeye veya memura göre değişiyor.